
Henüz HD yayınlar tam oturmamışken, Türkiye Radyo ve Televizyon kurumundan HD yayınlardan 4 kat daha iyi görüntü kalitesi sunan 4K kanalı geldi: TRT 4K!
19 Şubat’ta Zorlu Center’da yapılan toplantıda duyurulan TRT 4K kanalı, Vestel işbirliği ile gerçekleştirildi. TRT 4K, televizyonu 4K destekleyenler tarafından izlenebilir durumda. Ancak yayın henüz test aşamasında, belirli saatlerde yayın yaptıktan sonra 2016 yılı itibari ile tamamen yayın hayatına başlamış oldu.
Özellikle Avrupa ve Dünya Futbol Şampiyonalarıyla birlikte, 2015/2016 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligini de yayınlayacak olan TRT’nin bu hamlesi futbol sevenleri sevindirmişe benziyor. Futbol maçlarının 4K gibi ultra yüksek çözünürlükte izlemek gerçekten ayrı bir keyifli olabiliyor.
İşte TRT 4K örnek yayını
(Çözünürlük ayarlarından kaliteyi en üstteki yani 4K yapınız. Ekranınız 4K’yı desteklemiyorsa bir fark göremezsiniz.)
İşte TRT 4K’nın yeni frekansı
Sembol Oranı: 12615
Frekans: 12500 MHz
Polarizasyon: Yatay (H)
FEC: 3/4
[mks_button size=”large” title=”En ucuz 4K TV’ler burada!” style=”squared” url=”https://www.yerliteknoloji.net/en-ucuz-4k-tvler-tv-alirken-nelere-dikkat-etmeli-iste-cevap.html” target=”_self” bg_color=”#ff9900″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”fa-arrow-circle-right” icon_type=”fa”]
[mks_button size=”large” title=”TV alırken nelere dikkat edilmeli? Tıklayın!” style=”squared” url=”https://www.yerliteknoloji.net/en-ucuz-4k-tvler-tv-alirken-nelere-dikkat-etmeli-iste-cevap.html” target=”_self” bg_color=”#000000″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”fa-arrow-circle-right” icon_type=”fa”]
Arkadaşlar 4k tv alırken 30 değil 60 piksel olması gerekiyor. 30 piksel olursa sadece ses olur.ses ve görüntü için 60Piksel olmasını dikkat edin!!
Ses var goruntu yok
TV’niz ve uydu alıcınız 4K destekliyor mu?
Arkadaşlar bilip bilmeden,araştırmadan,yattığınız yerden yorum yapmayın.LG 4K tvlerde maç izleyemezsiniz diye birşey yok.çözümü ekteki videoda.iyi seyirler…
https://www.youtube.com/watch?v=j50LhXQv57I
LG 49ub820 aldım alırken ürünün kolisinde olsun satıcısı olsun 4K yı destekliyor diyorlar şimdi ise uydusu uyumlu değil diyorlar nalet olsun lg ye haram olsun aldıkları paralar
Muhtemelen içinde ki kendine bağlı uydu alıcısı 4K desteklemiyordur. 4K destekli ayrıca bir uydu alıcısı almanız gerekiyor. Esasında burda LG’nin suçu yok. Çünkü 4K henüz dünyada yaygınlaşmamış bir teknoloji.
Lg nin suçu daha çok.Millete 4K uhd diye kakalanan tv ler.30p imiş.Dünya standartları ise 50p Trt 50p standardında yayın yapıyor yani 30p tv ler çöpe.Samsung bunu standart en az 60p üretiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=j50LhXQv57I
4k yayını ne zaman izleyecegiz lg 49 ub830v 4k ultra var dunya macını izlemek
4k yayını ne zaman izleyecegiz
ses var goruntu yok vestel tv de bide 2 si anlasarak yapti bu ne ya 🙂
Bakalım 4K televizyonlar ne zaman yaygınlaşacak. Henüz Full HD’ler bile tam oturmuş değil. TRT 4K’yı epey erken açtı gibi.
Yahu 3bin verdik vestel aldik kanali yükledik ses var görüntü yok arkadaş.
):
aynısını bende yaşadım, tüketici hakem heyetine başvurdum, tv mi değiştirecekler
Daha HD yayınları standart kanallar olarak yani olması gerektiği gibi bedava sunulan bir hizmet olarak , izleyemiyorken, 4K kanal… Bizce 4K kanal iyi bir haber ama, bunun maliyeti tüketiciye sadece 4K destekli bir tv olmayacağı kesin.