2025 yazında dondurmacı dükkanı açma maliyeti ve ne kadar kazandırır? diyorsanız işte detaylar…
Yaz aylarının en güzel iş fikirlerinden biri olan dondurmacı, çok yüksek sermaye gereksinim olmadan açılabiliyor. Dondurmacılar genel olarak yaz aylarında iş yapabildikleri için, kış aylarında da iş yapabilecek gıdalar üretmeleri gerekiyor. Bunlar tatlı, şekerleme gibi yiyecekler olabiliyor.
Peki dondurmacı dükkanı açmak ne kadar kazandırır? Dondurmacı açmak için ne kadar sermaye gerekir?
Dondurmacı dükkanı açma maliyeti nedir?
Orta halli bir dondurmacı açma maliyeti 150 bin lira civarındadır. Dondurmaların yer alacağı soğuk bloklar ve iyi bir tezgâh için ortalama 80 bin lira harcanacaktır, dekor, kira depozitosu ve açılış giderleri de yaklaşık 70 bin lira tutacaktır. Bu şartlar dahilinde ortalama standartlarda bir dondurmacı açılabilir.
Eğer küçük çaplı minik bir dondurmacı dükkanı fikriniz varsa bunun maliyeti size 50 bin TL civarında olacaktır. Dolaplar, dondurmanın maliyeti, dükkanın maliyeti, dondurma külahlarının maliyeti v.s. gibi genel giderler olacaktır. Ancak ülkemizde çoğu ürün ve maline dövize/kura odaklı olduğu için soğutucu ünitelerinin dolayısı ile dondurmacı dükkanı maliyetinin de günden güne arttığını söylemek gerekiyor.
Dondurmacı Dükkânı Nereye Açılır?
Ortalama bir dondurmacı dükkânın çok fazla satış yapamadığı için iyi bir lokasyona konumlanması şarttır, kalabalık bir bölgeden ziyade, yakınlarda herhangi bir dondurmacı olmayan, orta bir lokasyon kira konusunda da yardımcı olacaktır. İyi bir dondurmacı dükkanı açarak gerçekten de hatrı sayılır gelirler elde edebilirsiniz. Bu şekilde yapacağınız bir işten iyi miktarlarda gelir elde edebilmek için, çevrede herhangi bir dondurmacı dükkanının olmamasına dikkat etmek gerekmektedir.
2025 Dondurmacı Dükkanı Açmak İçin Gerekenler Nelerdir?
Dondurmacı açmak için gereken belgeler ve diğer konular şu şekilde sıralanabilir;
- 1-Dükkan kira ise kira konratı, kimlik, e-devletten ikametgah belgesi
- 2-İş yeri açma ruhsatı
- 3-Yoksa vergi levhası yani firma açılışı
- 4-Yeni açılacak bir firma ise firma açılışı dolayısı ile SGK / Bağkur açılışı
- 5-Gerekli ise esnaf odası kaydı
- 6- Dondurma üniteleri
- 7- Masa, sandalyeler
- 8- Diğer genel evrak ve giderler
Dondurmacı Dükkânı Kar Marjı Ne Kadar?
Standart bir dondurmacı dükkanında kar marjı ortalama yüzde 50 seviyesindedir. 20 liraya satılan bir dondurma 11/13 lira gibi bedellere mal edilebilmektedir. Genelde dondurmacılar yerine göre değişse de her bir top için 20-30 lira arasında bir fiyat biçerler ve üç top dondurmayı 60/90 TL’den satabilirler. Günlük bazda iyi ciro yapan bir dondurmacı her halükârda iyi para kazanacaktır, gün içerisinde yaptığı cironun yüksekliği kazancını da artıracaktır.
Dondurmacı Dükkan Kirası
Üst bir kesime hitap eden bir dükkan açmak istiyorsanız, buna bağlı olarak ödeyeceğiniz kiralarda yükselecektir. Ortalama bir dondurmacı dükkanı 40 metrekare genişliğinde olmalıdır, ancak üst gelir grubundaki bölgelerde 10 metrekarelik bir dükkan için bile sizden 30 bin lirayı bulan kiralar isteyebilirler, bu da 40 metrekarelik ideal bir dükkanın kirasını 50 bin TL’ye kadar yükseltebilir. Kira baskısı ürünleri daha pahalı satmanıza ve aynı zamanda daha fazla satma gereğine neden olur.
Dondurmacı Açmak Ne Kadar Kazanır? 2025
Ortalama bir dondurmacı dükkânı günde 4.000/7000 lira ciro yapabilmelidir. Aylık bazda 150.000 TL para toplayan bir dondurmacıya bu paranın yaklaşık 30/40 bin lirası kar olarak kalabilir. Diğer tüm para işletme giderlerine harcanacaktır.
Eğer iyi işlettiğinizi düşünüyorsanız, kolay bir şekilde çok daha fazla ciro yapabilir ve yine kısa bir süre içerisinde çok fazla para kazanabilirsiniz. Bu şartlar altında günde 10.000 lira cirosu olan bir dondurmacı ayda 60/100 bin lira civarında bir parayı çok rahat bir şekilde kazanabilir.
Yazının başında da değindiğimiz gibi dondurmacı dükkanı açmak mevsime, konuma ve dondurma kalitesine göre çok karlı bir iş olarak görünüyor. Dikkat edilmesi gereken kış aylarında dükkanın kapalı olması.
Dondurmacı dükkanı yaz aylarında dondurmacı iken dış ve soğuk aylarda genellikle tatlıcı oluyor. Bazıları balıkçı da yapabiliyor. Bazıları ise eğer yazın çok kazanmışsa kışın hiç çalışmıyor yada kendisi başka bi yere girip orda çalıştığı için kışın tamamen kapatıp yazın tekrar açabiliyor.
Ayrıca Dönerci Açmak iş fikride sizi ilgilendirebilir. Buradan okuyabilirsiniz.
Aklımızdaki soruları giderdiğiniz için teşekkürler.
Açıklayıcı ve merak giderici bir site.Eğer biraz paranız ve merakınız varsa iş bakma işlemini buradan halledebilirsiniz.
Açıklayıcı faydalı güzel bir site olmuş teşekkürler emeginize sağlık
Çok güzel bir site insanlara güzel fikirler veriyor çok teşekkürler