Çiğ köfteci açmak bir ara epey trend olmuş iş fikirleri arasındaydı pek şuan durumlar nasıl?
Düşük sermaye gereksinimi, yüksek kâr marjı ve düşük kurulum giderleri onu popüler yapan önemli etmenlerden biri. Çiğ köfte dükkanları, adı üzerinde çiğ köfte satar, biliyorsunuz 2010’lu yıllarda çiğ köfte epey popüler olmuştu ve sıkça tüketilmeye başlanmıştı, bugün bir tavuk veya et döner kadar olmasa da Türk halkının en sevdiği fastfood yiyeceklerden biri haline geldi.
Çiğ köfte dükkânı açmayı planlayacak olan girişimcilerin kafasında ne kadar soru işareti olduğunu biliyoruz, fakat endişelenmeyin bu içerikte takıldığınız tüm konulara ayrıntılarıyla cevap vereceğiz.
Yazı İçeriği
- Çiğ Köfteci Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerek?
- Çiğ Köfte Dükkanlarında Hangi Ürün ve Demirbaşlar Olmalı?
- Çiğ Köfteci Kar Marjı Ne Kadar?
- Çiğ Köfteci Çalışma Saatleri
- Çiğ Köfte Dükkânı Kaç Para Kazanır?
Çiğ Köfteci Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerek?
Sıfırdan bir çiğ köfteci açmak yaklaşık 150 bin liraya mal olmaktadır. Tabi dükkânın tasarımı, düzeni ve benzeri pek çok etmen var fakat temel demirbaş ürün alımları ve diğer ürünlerin alımları için bu kadar para harcamak zorunda kalacaksınız.
Çiğ köfte dükkânı işletmek biraz şans işi diyebiliriz, çünkü 150 bin lirayı tamamen batırma imkanınız olduğu kadar, 150 bin lira yatırımla ayda 25 bin lira kazanabilecek bir iş yaratma ihtimaliniz de var. Bu yüzden, seçimi doğru yapmak iyi bir bölgeye açmak çok önemli.
Çiğ Köfte Dükkanlarında Hangi Ürün ve Demirbaşlar Olmalı?
Ortalama bir çiğ köfte dükkânı aşağıdaki ürünleri satabiliyor olmalıdır;
- Çiğ Köfte
- Çeşitli Soslar
- Meşrubatlar
- Ekstra Yan Ürünler
- Çiğ Köfte Servis Alanı
- Çiğ Köfte Dolabı
- Meşrubat Dolabı
- Satış Alanı
- Masa ve sandalyeler
Çiğ Köfteci Açmak Ne Kadar Kazandırır? 2022
Çiğ Köfteci Kar Marjı Ne Kadar?
Çiğ köfteci açmak istediğinizde, açtığınız dükkanın kar marjı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak en büyük hakkınız. Bu nedenle bu konu hakkında en doğru bilgiyi vermeyi amaçlıyorum.
- Bayilik sistemiyle açılan çiğköftecilere genelde çok düşük kâr marjı veriliyor. Bir çiğ köfte üretim fiyatının 5 katına satılıyor, yani 100 TL’ye hazırladığınız çiğ köfteyi 500 TL’ye satıyorsunuz, fakat bayilik almış girişimciler ne yazık ki bu kar marjlarına yaklaşamıyor bile.
- Bayilik sistemiyle çalışan çiğ köfteciler maliyetin 2,1 ya da 2,3 katına satış yapabiliyor. Yani kilosu 150 TL’ye satılan çiğ köfte bayiye ortalama 70-80 TL arası bir fiyattan giriyor, yüksek gibi gözükse de çiğ köfte dükkanlarının binlerce lira satış yapma potansiyelinin ne kadar düşük olduğunu biliyorsunuz.
- Genelde günde 5000 TL satış yapabilen bir bayi başarılı sayılıyor zira bayilerin %80’i bu satış rakamına ulaşamıyor.
- Bu nedenle bayilik almak yerine sıfırdan kendi işinizi kendiniz kurarsanız daha yüksek kar elde edersiniz.
Çiğ Köfte Dükkânı Kaç Para Kazanır?
Yine geldik işin en tatlı kısmına. Çiğ köfte dükkanları bulundukları konumdan tutun da bölgenin ekonomik seviyesine kadar pek çok değişkene bağlı bir şekilde kar veya zarar ederler. İşletmeyi açtığınız bölge ekonomik açıdan iyiyse, daha farklı sunumlarla, az satış yapsanız bile çok kazanç elde edebilirsiniz, ekonomik seviyesi düşük ve rekabetin olmadığı bir yerde daha düşük fiyat politikası ile hareket ederek ciddi satış seviyelerine ulaşabilirsiniz.
- Ayda 30 bin lira satış yapan işletmeler, brüt 20 bin lira civarı kar elde ederler, vergi, kira, personel ve diğer giderler çıkarıldığında işletmeye net kalacak olan tutar 4-7 bin TL arasıdır.
- Ayda 40-50 bin lira satış yapabilen işletmeler brüt 25-35 bin lira arası kar elde eder. Vergi, kira, personel gibi pek çok gideri çıkardığımızda işletmeye net 8-15 bin lira arası para kalmaktadır.
- Ayda 70-150 bin lira arası satış yapan işletmeler brüt 50-80 bin lira arası kar elde ederler, vergi kira gibi pek çok gider çıkarıldığında net karları 15 bin lira ile 40-50 bin lira arası değişir. Tabi bu satışı yapabilen çiğ köfteci sayısı yüzde 2 gibi oldukça azınlıktadır.
Çiğ Köfteci Çalışma Saatleri
Çiğ köfte dükkanları geç açılırlar. Sabah kimse çiğ köfte yemeyeceği için en erken 10-11 gibi açılıyorlar. Tabi cadde üstü bazı dükkanların her saat satış yapma potansiyeli olduğu için 08-09 arası açılma imkanları da var.
Kapanış saatleri de bayiye göre değişiyor. İşletmeyi ilk açtığınızda erken açıp geç kapatırsınız, hangi saatlerde satış olduğunu, hangi saatlerde olmadığını detaylıca analiz edersiniz, buna göre aksiyon alır ve açılış kapanış saatlerinizi kendiniz belirlersiniz.
- Küçük bayiler 10-11.00 – 20.00-21.00
- Büyük bayiler 08-09.00 – 22.00- 01.00
Güzel bir fikirmiş çiğköfteci açmak
Bu bilgiler çok işime yaradı açıklayıcı bir makale olmuş tebrikler
Kimsenin aklına gelmeyen ama aynı zamanda aklında yeni bir fikir uyandıran güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler
Birsürü güzel iş fikirleri var araştırmak güzel.
Gayet güzel bir site harika
Çok ilgi çekici bir iş aslında