Kilitlenen Telefon Nasıl Açılır? Samsung, Oppo, Xioami, Vestel gibi telefonlar için ipucu.
Sizlere bu sitede kilitlenen Android telefonların nasıl açılacağını anlatacağım. Eğer cihazınız Android ise ve parolanızı unuttuysanız kilitlenen Android telefonlar nasıl açılır konusunda her bilgiler buradadır.
Sizlere bu sitede bu konu ile ilgili çözümünü söyleyeceğiz. Bundan kesinlikle emin olabilirsiniz. Android cihazı olan kişiler hatalı parolaya girdikleri için Android telefonlar kilitlenir.
Bu yüzden de rehberinizde bulunan işlemleri mutlaka uygulamalısınız. Kilitlenen Android cihazları yeniden açmanız için wipe işlemini mutlaka uygulamanız gerekmektedir. Android cihaz yöneticisi tarafından kilitlendi sorunun cevabı da bu şekilde çözülebilir.
Telefon neden kilitlenir?
Peki bir telefon neden kilitlenir? Bir telefon neden donar? ve de telefon ekran donması neden olur? Bu sorularının genel cevabı şu seçenekler olacaktır:
1- Telefonunuzun hafızası sınıra dayandı. Örneğin telefonunuzun kendi belleği 16 GB ise, bu hafızanın 4 GB civarı telefon kendi kullanacaktır. Geriye size 12 GB kullanım alanı kalıyor. Bu 12 GB hafıza alanını; oyun, video, resim, ses, müzik gibi verilerle 11 GB kadar doldurursanız telefonunuz kilitlenebilir.
Çözüm olarak gereksiz video, ses, resimleri silmek ve hafıza kartıalmaktır. Eğer hafıza kartınız var iken telefon kilitleniyorsa hafıza kartınızı yükseltmeli ve hafıza kartlarının Class 10 yazanlarından almak gerekiyor. Calss 10 en yükseğidir. Düştükçe yazma/okuma hızı düşer, buda resimlerin videoların daha yavaş açılması anlamına gelir.
2- Telefonunuzda çok fazla oyun, uygulama bulunuyor. Gereksiz, kullanmadığınız oyun ve uygulamaları kaldırın. Bu oyun ve uygulamalar telefonların kilitlenesine yol açabilir. Çünkü arka planda sürekli çalışarak hafıza ve işlemciyi kullanıyor olabilirler.
3- Teknik bir sorun olabilir. Üstteki seçenekleri denedikten sonra hala telefon kilitleniyorsa, telefonunuzda donanımsal yada yazılımsal bir sorun olabilir. Öncelikle telefonunuzu son sürüme güncelleyin. Tüm uygulamaları ve oyunları son sürüme güncelleyin. Yine olmuyorsa telefonunuza format atarak yada bir bilene göstererek tamir ettirebilirsiniz.
Kilitlenen telefonu kapatmak ve açmak!
Wipe işlemi ne işe yarar diye sorarsanız eğer wipe işlemi Android cihazlardaki tüm bulunan bilgiler silinmektedir. Ama eğer Android cihazında SD kartı bulunuyorsa o zaman bu SD kartınızı kesinlikle çıkarmalısınız. Kilitlenen Android cihazların büyük bir bölümü kullanıcılar şifrelerini unuttukları için Android telefonları kapanmıştır.
Telefon kilitlendi açılmıyor diyorsanız böyle bir durum karşılaştığınız zaman yapabilecekleriniz öncelikle Android telefonunuzu kapatmanızdır. Daha sonra telefonunuzu yeniden açınız.
Eğer Android telefonunuzun modeli Samsung ise o zaman home tuşuna basılı tutunuz. Yada diğer markalar için de bloke olan telefon nasıl açılır lg, oppo, xiaomi, huawei, general mobile, vestel, samsung’da da yapılabilir, şunu deneyin: güç tuşu ile ses açma yada ses kısma tuşuna aynı anda basınız, bunu telefon kapalı iken yapacaksınız.
Bu işlemi yaptıktan sonra Recovery adında değişik bir ekran, menü sizlerin karşısına çıkacaktır. Ekranda Reboot, Restart gibi seçeneğe cihazın ses tuşları ile aşağı/yukarı yaparak gelin ve yine cihazın güç tuşu ile seçeneği onaylayın, cihazınızı resetleyiniz. Cihazınızı tekrar kapatıp açıp işlemi işte bu şekilde tamamlayınız.
Bu işlemler android sistemi kullanıcı verileri kilitlendi huawei, xiaomi, lg, samsung, oppo, vestel, general mobile içinde geçerli diyebiliriz.
Peki kilitli telefon nasıl kapatılır?
Kilitlenen telefonların kapatılabilmesi için önünüzde 2 hızlı seçenek var:
1- Akıllı telefonunuzun bataryası çıkarılabilir ise bataryayı çıkarmak ve böylece telefonunun kapanmasını sağlamak
2- Diğer seçenek ise kapanmayan telefonu kapatabilmek için batarya çıkmıyor ise, telefonun güç tuşuna uzun uzun basmak olacaktır. 5/10 saniye telefonun güç tuşuna bastığınızda samgun, xiaomi, oppo, vestel, general mobile telefonunuz muhtemelen kapanacaktır.
Çoğu durumda kilitlenen telefonlar kendi kendine bir süre sonra kapanmaktadır. Eğer cihazınız 30/60 saniyeden fazla kilitlenir ve kendi kendine kapanmaz ise telefonunuzda bir sıkıntı olabilir, telefonunuzu tamire götürebilirsiniz.
En ucuz android telefonları merak ediyorsanız buradan istediğiniz içeriğe ulaşabilirsiniz.