Ücretsiz Amazon kar hesaplama komisyon hesaplama aracını kullanarak kar mı ediyorsunuz zarar mı? kontrol edebilirsiniz.
Satış fiyatı: Ürünü sattığınız son satış fiyatını yazmalısınız.
Alış fiyatı: Ürünü alırken ödediğiniz faturada ki toplam alış tutarını yazmalısınız.
Komisyon oranı: Ürünü satarken sattığınız ürünün komisyon oranını yazınız. Örneğin telefon için sadece 6 yazınız. Bu %6 olarak otomatik olarak hesaplanacaktır.
KDV oranı: Ürünü satarken sattığınız ürünün faturada ki kdv oranını yazınız. Örneğin kıafet ise sadece 8 yazınız. Bu %8 olarak hesaplanacaktır.
Kargo ücreti: Siparişi gönderirken ödediğiniz toplam kargo ücretini yazınız.
Net kar: Satış fiyatınız + alış faturasının kdv’si + komisyon faturasının kdv’si + kargo faturasının kdv’si toplamından; alış fiyatı – komisyon ücreti – kargo ücreti – satış faturasında ki kdv düşülür ve vergiler de çıkılmış olarak gerçek net maliyet bulunur.
Amazon ‘da satış yaparken bilmeniz gerekenler
Amazon kar hesaplama yapmadan Amazon komisyon hesaplama yapmadan Amazon ‘da satış yapmak yüzme bilmeden denize atlamak gibidir.
Bu cümle size abartı gibi gelebilir ancak Amazon ile satış yaparken ne ödediğiniz, ne alacağınızı bilmezseniz kar yaptım zannederken zarar edebilirsiniz. Tıpkı belki de binlerce satıcının yaptığı gibi. İşte kısaca detaylar…
-Amazon sizden %6 ile %10 arasında bir komisyon alır. Komisyon oranlarına KDV hariçtir. Bu ürününüzün kategorisine göre değişir. Telefon satıyorsanız %6, Aksesuar satıyorsanız %10 komisyon verebilirsiniz (komisyonlar örnektir)
-Amazon anlaşmalı kargosunu kullanırsanız kargo ücretini daha düşük ödersiniz ve bakiyenizden otomatik kesilir. Ancak kargo ücreti ödemeden göndermek isterseniz maalesef öyle bir seçenek yokyur her hâlükârda kargo ücretini ödüyorsunuz. Yani müşteri ödemeli kargo ücreti diye bir seçenek Amazon’da bulunmuyor. Amazon da 5 liraya da ürün satsanız 5 bin TL’de kargo ücretsiz olarak satış yapmak zorundasınız. Alıcı ödemeli kargo yapamazsınız. Kendi kargo anlaşmanız ile kargonuzu gönderebilirsiniz.
-Amazon’da tıpkı Trendyol, Hepsiburada gibi buybox denilen satış sistemi ile satış yapılmaktadır. Markanızın tescil belgesi yoksa ürününüz çok satsa bile mutlaka başka bir satıcı sizin ürününüzü satar var ilk başta örneğin 300 lira kazandığınızdan üründen 50 lira zor kazanırsınız. Bu durumun temel sebebi, diğer satıcılar sizden üste geçebilmek için fiyat düşürürler. Bu duruma Buybox sistemi denir (Satın alma kutusu). Markanızın tescili yoksa bu kutuya girmeme ihtimaliniz çok düşüktür.
Yukarıdaki bilgiler göz önüne alındığında Amazon ‘da satış yapmak, satıcı olmak, trendyol, hepsiburada, n11 gibi e-ticaret sitelerinde satış yaparak ile para kazanmak aslında aslanın ağzındadır ve ince detaylar barındırmaktadır. Yukarıdaki Amazon kar hesaplama aracı ile komisyon hesaplama, kargo hesaplama gibi detayları göz ardı ederseniz kar ediyorum derken zarar etmeniz kaçınılmazdır.