1. Anasayfa
  2. Trendyol

Trendyol kimin, sahibi kim? 2024 Dsm grup hakkında detaylar

Trendyol kimin, sahibi kim? 2024 Dsm grup hakkında detaylar
Online Satışta Başarılı Olmanın Sırrı: Trendyol Satıcısı Olmak

Son yılların en popüler e-ticaret sitelerinden trendyol kimin, trendyol sahibi kim diye merak ediyorsanız işte tüm detayları.

Özellikle 2019 ve 2020 yıllarında çok büyük reklam bütçeleri harcayan; televizyon reklamları, internet reklamları, radyo/gazete reklamları, isntagram ünlüleri, facebook, youtuberlar gibi hemen hemen her popüler mecrayı reklamları ile domino eden/etmeye çalışan Trendyol, bu çabası ile çok büyük bir bilinirlik kazandı. 2018 yılında e-ticaret pazaryeri sitesi olarak 1.sırada bulunan Hepsiburada’yı 2020 yılında geçmeyi başaran Trendyol bu başarısını kime yada kimlere borçlu? Trendyol’un sahibi kim yada trendyol kimin ki bu kadar çok büyüdü? arkasında kimler var? işte tüm detayları ile Trendyol…

Trendyol nedir?

Trendyol 2010 yılında kurulmuş bir e-ticaret web sitesi olarak faaliyete başlamıştır. 2010 yıllarından 2015/16 yıllarına kadar sadece veya ağırlıklı olarak kadın ve erkek giyim ürünleri satan trendyol, bu sektörün daralması ve Markafoni gibi büyük rakiplerin batması ile farklı bir kulvara doğru yönelmek durumunda kalmıştır.

Trendyol markaları nelerdir?

Trendyol çatısı altında (DSM grup çatısı aslında) bir çok bilindik trendyol alt firması faaliyet göstermektedir. Bunlar:

  • 1- Trendyol Express kargo hizmeti sağlayan trendyol firmasıdır
  • 2- Trendyol Tech (AR-GE çalışmaları yürüten bir teknoloji firmasıdır)
  • 3- Dolap (2018 yılında satın aldığı ve kendi bünyesine kattığı bir 2.el alım satım pazaryeri mobil uygulama/web sitesidir.)

Trendyol kimin? Trendyol sitesinin sahibi kim?

Sizlere trendyolu kısaca anlatmaya çalıştık. Trendyol kimin sorusuna gelirsek; trendyol sitesi güncel olarak Dsm Grup Danışmanlık firmasının çatısı altında faaliyet gösteren bir eticaret sitesidir.

  • Trendyol’un ana sahip firmasının adı DSM Grup Danışmanlık’tır.
  • Trendyol’un ilk sahibi Türk girişimci Demet Mutlu’dur.
  • Trendyol daha sonra Alibaba Grup tarafından, 3.8 milyon TL (satın alınılan zamanın dolar kuru ile 728 milyon dolar) bedelle satın alınmıştır.
  • Bu satın almadan sonra trendyolun sahibi tamamen Alibaba Grup olmamış ancak Alibaba büyük çoğunluk hisseye sahip olmuştur. Alibaba Grup trendyol hisse oranının tam bilinmesede %75 olduğu söylenmektedir. Geri kalan kısım için ilk sahibi Demet Mutlu ve diğer küçük ortaklardan oluşmaktadır.

Trendyol demet mutlu kimdir?

2010 yılında ilk harcı atılan trendyol.com’un harcını atan isim Demet Mutlu’dur. Demet Mutlu 1981 doğumlu girişimci bir kadındır. Bir çok önemli işe imza atmıştır. Bunlar arasında:

  • 1 – Trendyol kurucusudur
  • 2 – 1.8 milyar dolar’a Zynga oyun şirketine satılan ve Sidar Şahin’in kurucusu olduğu Peak Games’in melek* yatırımcı olmuştur.
  • (Melek yatırımcı: bir projeye; o projenin hissesi yada hisse senedi karşılığı borç vererek yatırım sağlayan kişi yada kurum)
  • 3 – New York merkezli ABD iş dünyası dergisi Fortune tarafından gelecek vaat eden kadın girişimci olarak gösterilmiştir.4 –  2013 yılında Ekonomist dergisi rarafından yılın girşimcisi seçilmiştir.
  • 5 – Moda dünyasının en etkili 500 kişisi listesine 2 kere girmiştir.

Dsm grup danışmanlık kimin?

Sürekli trendyol’dan bahsederken adını geçirdiğimiz ve trendyol hangi firmaya ait, trendyol kimin, trendyol sitesinin sahibi kim, trendol firması kimin sorularını sorduğumuz sorunun cevabı aslında en başta: DSM GRUP DANIŞMANLIK  firmasıdır.

Bu firma Trendyol markasının ana firmasıdır. Yani trendyol bir DSM GRUP DANIŞMANLIK çatısı altında faaliyet gösteren bir markadır. Daha öncede yazdığımız gibi; trendyol, trendyol express, trendyol tech ve dolap uygulamaları da yine dsm grup markası olarak faaliyet göstermektedirler.

DSM Grup’un ana merkezi İstanbul’dadır.

Trendyol sahibi alibaba kimdir?

Trendyol kiminden ziyade, Trendyolu 2018 yılında 728 milyon dolara satın alan Alibaba kimdir diye soracak olursak;

  • – 1999 yılında kurulmuş ÇİN menşeili bir markadır.
  • – Alibaba.com’un sahibi Çinli iş adamı Jack Ma’dır.
  • – Alibaba’nın isim anlamı bildiğimiz Alibaba ve kırk haramiler masalından gelmektedir.
  • – Alibaba.com bir toptancı sitesidir.
  • – Alibabanın sahibi olduğu diğer dev site ise Aliexpress.com’dur.
  • – Aliexpress’de perakande satış yapılan bir pazaryeri sitesidir.
  • – Aliexpress’de satış yapmak vergi levhanızın olması yeterlidir. Türkiye’den bu şartı taşıyan dileyen herkes satış yapabilmektedir.

2024 Eticaret yapmak ve eticaret sitesi kurmak! Avantajları/Dezavantajları

Trendyol satıldı mı? kime satıldı?

Daha önce de Trendyol kimin sorusuna cevap vermiştik ancak kısaca tekrar belirtelim; Trendyol markası Türk girişimci Demet Mutlu tarafından Çin merkezli şirket Alibaba.com yada bilinene diğer adıyla Alibaba Gruba 2018 yılında 728 milyon dolara satılmıştır. Bu tarihten günümüze (2021) Alibaba, Trendyol’un ortalama %75 lik bir oranla büyük çaplı sahibidir. Geriye kalan %25 diğer küçük ortaklar tarafından paylaşılmaktadır. Ana söz sahibi Alibaba.com sahipleridir.

Trendyol komisyon oranları nedir? 2024 trendyol satış komisyonu

Trendyol’dan alışveriş yapmak güvenli midir?

Yukarıda uzun uzun verdiimiz bilgilere göre Trendyol, arkasında dev firmaların olduğu çok uluslu büyük bir markadır. Bu sebeple aksi yada umulmadık durumlar yaşanmadığı sürece Trendyol diğer büyük pzaryeri siteleri olan hepsiburada.com, n11.com ve gittigidiyor.com gibi güvenli bir e-ticaret alışveriş sitesidir.

Trendyol’dan satış yapmak mantıklı mıdır?

Trendyol müşterilerine karşı çok fazla düzeyde reklam yaptığı için bilinirliği 2020 yılında büyük oranda artmıştır.Önceleri sadece giyim odaklı olsada artık aklınıza gelecek her ürünü sattığı için satıcılar içinde bir  cazibe merkezi durumuna gelmiştir.

Trendyolun yaptığı reklamların karşılığında satıcılar büyük satış rakamları yakalamakta ve büyük cirolar elde etmektedirler. Bu nedenle trendyolda satış yapmak tabi ki oldukça mantıklı ve elzemdir. Ancak büyük cirolara da fazla aldanmamak gerekiyor. Büyük denizin balığı da büyük oluyor. Bu nedenşe kar oranları çok düşük olabiliyor. Satış yaparken kuralları (komisyon, kargo, muhasebe, ödeme, iadeler v.s.) çok iyi bilmek gerekiyor.

Trendyol Barkod Oluşturma ve Bulma Nasıl Yapılır? 2024

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir