İnternet sitenizi büyük bir hevesle açıyorsunuz, üzerinden bir kaç ayda geçiyor ama hit yüzünden bıkkınlık gelip siteyi bi kenara atmaya başlıyorsanız bu yazı tam size göre. Site hit arttırma yöntemlerini sıraladık…
Öncelikle şimdi benim yaptığımı yapın, lafı fazla uzatmayın ve direkt konuya girin. Okuyucuyu sıkmayın (: tabi biraz uzun yazılarınızda aralara espri serpiştirebilirsiniz. Fazla ciddiyet devri kapandı artık.
Sitenizin eğer “gerçekten” hitini, trafiğini, ziyaretçi sayısını arttırmak istiyorsanız, web site hit nasıl arttırılır? şunları yapmalısınız.
Site hit arttırma yöntemleri
1-Kesinlikle Özgün İçerik!
Web sitenize organik ziyaretçi çekmek istiyorsanız siteye girdiğiniz içerik özgün olmalı. Özgün içerik nedir? Tamamen senin bildiklerini yazıya dökmek mi? Hayır, değil. En çok kullanılan özgün yazı: bir yerlerde gördüğün haberin, içeriğin, senin tarafından; senin bilginle yoğrularak, senin tarafından yorumlanmasıdır.
Hit istiyorsanız kesinlikle özgün içerik girmelisiniz. Haber girenler için bu durum biraz sıkıntı çünkü yüzlerce sitede aynı haber çıkıyor, değiştirmek de zor.
2-Yazılarınıza/İçeriğinize Muhakkak Resim Ekleyin
Yüzlerce makale yazdınız, binlerce içerik girdiniz ama resimleri yoksa, alacağınız hit muhtemelen almanız gereken hitin ya yarısıdır ya da 3’de 2’si.
Resimler hiti neden bu kadar etkiliyor? derseniz, artık resim arama sonuçları da çokça kullanılıyor. Özellikle resimle ilgili olan konularda: duvar kâğıdı, ünlü biri, gelinlik, araba, ev, komik karikatür, caps gibi içerikler artık direkt Google ve diğer arama motorlarının “Görseller” sekmesinden aranıyor. Dolayısı ile yazınıza eklediğiniz resim orda çıkmıyorsa emeğinize yazık ediyorsunuz demektir.
Resmi yazıma ekledim oldu bitti gitti…Bunu da kesinlikle yapmayın. Eğer sizde bi resmi Görseller’den aratıp, bulup, indirip, yine direk yazınıza eklerseniz hiç bir karınız olmaz. Aksine aynı içerikten dolayı yazınız Google’da üst sıralara bile çıkmaz. O yüzden yazıya yükleyeceğiniz resim, görsel artık siz ne diyorsanız…Onun bir adı olmalı. Yani “elma” resmi indirmişseniz, yazınızın konusu da elmanın yararları ise, resmin adını şu şekilde yapmalısınız: elmanin-yararlari.jpg vs. Yani yazı ile doğru orantıda bir ada sahip olarak yüklemelisiniz.
Bu şıkkı bitirmeden bir ip ucu daha vereyim: sitenize resmi yüklerken boyutunu küçültüp öyle yükleyin. Site şişince, yani içerikleriniz çoğaldıkça CPU ve trafik derdiniz olmasın.
3-Etiket Girin, Göz Ardı Etmeyin!
Çoğu seo‘cu yada bu işlerden az çok anlayan biri artık yazıya eklenen etiketlerin bir önemi kalmadığını ve hatta hite zarar verdiğini söylüyor. Kesinlikle onlara inanmayın! Bunu canı gönülden söylüyorum ki: bu siteye bile Google’dan gelenlerin çoğu etiketler sayesinde geliyor.
Etiket girerken dikkat etmeniz gereken hususlar: 2,3 taneden fazla girmemeye özen gösterin. (Bu yazıda abartılı var, eskiden kalma alışkanlık. Siz söylediğimi yapın yaptığımı yapmayın :). Etiketlerde tırnak işareti vesaire kullanmayın (arayan kişi genelde koymadan arar) kesinlikle yazıyla alakalı etiketler koyun, yoksa bir işe yaramaz.
4-Yazının/İçeriğin Başlığını Ziyaretçileri Düşünerek Girin!
Eğer çok popüler bir siteniz yoksa, yani günlük 300 bin civarı hit alan bir siteniz yoksa yazılarınıza girdiğiniz başlıklar arama motorları için değil, ziyaretçileriniz için olmalı. Örneğin: “iOS 10 çıktı!” başlığı Google’da üst sıralarda yer alacakken, aynı içeriğe sahip sadece başlığı: “Apple’ın son teknolojisi iOS 8 kullanıma sunuldu” başlığı muhtemelen daha gerilerde olacaktır. Çünkü gereksiz kelimeler kullanmıştır ve hitten çok bilgi amacı gütmüştür.
O yüzden diyorum “hitiniz çoksa önemsemeyin ama azsa başlığınızı insanların arayacağı kelimeleri gözeterek koyun” diye.
5-Sitenizin Başlığını ve Açıklamasını Önemseyin!
Bu konu da arama motorları için önem arz ediyor. Eğer sitenizin konusu “3D oyunlar” ise, sitenizin başlığını “Eğlence burada” koyarsanız Baştan kaybedersiniz. Sitenizin başlığı ile içeriğiniz paralel olmalı. (o paralelden değil 🙂
Örnek verecek olursak: 3D Oyunlar’la dolu sitenin başlığı:”3D Oyunlar Oyna” gibi bir şey olursa arama sonuçlarında etkisini görürsünüz. Yine sitenizin açıklama kısmı da: “En güzel 3D oyunlar, araba, bebek, yarış, savaş oyunları oynama sitesi” gibi anahtar kelimeler içeren bir açıklama yapmalısınız.
5 Adet En İyi WordPress Forum Eklentisi
6-Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcıyı Kullanın!
Sitenizin başlığını ve açıklamasını belirlerken Google dayıdan yardım almalısınız. Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcı adlı uygulama ile bir kelimenin, örneğin: “3D Oyunlar” olsun yine. Bu kelimenin Google’da ayda kaç kere arandığını görebiliyoruz. Kaç kere aranmış, Yıllık aranma ortalaması kaç, yazının getiri kalitesi kaç para gibi konuları bu site yardımı ile öğrenebiliyoruz.
Bunun için buraya gidin ve Adwords’te oturum açın. Kayıtlı değilseniz kayıt olun tabii ki. Açılan sayfadan “Yeni Anahtar Kelime Bulma” başlığı altında kelime girme yeri var, oraya sitenizde hit almak istediğiniz kelimeyi yazın ve “Fikir Al” tuşu ile aratın.
Karşınıza gelen diğer sayfa da ise anlayacağınız üzere o kelimenin Google’da aranma sayıları var. Ona göre kelimede varyasyonlar yapın ve en çok aran ve getirisi yüksek olan kelimeyi sitenizin başlığında, açıklama kısmında kullanın. (Varyasyonlardan kasıt: 3D Oyunlar, 3Doyunlar, 3d oyunlarım, 3D oyun oyna, 3D oyunlar oyna v.s. gibi)
7-Başka Sitelere Link Verin, Meşhur “Backlink” Olayı!
Siteniz arama motorunda üst sırala çıkmazsa ve “index hızı” denilen, “siteye yazdığınız içeriğin arama motoru tarafından taranıp sonuçlara yansıtılma süresi” olarak güzide Türkçemize çevirebileceğimiz olay oldukça önemli.
Kısaca sitenizin hemen arama motorlarında çıkmasını ve de üstlerde çıkmasını istiyorsanız başka sitelerde reklamını yapmanız, yaptırmanız, link vermeniz ne yazık ki şart. Bu durum çok bişey ifade etmese de Alexa sıralamasını da etkileyen en önemli faktör.
Backlink (Bir site tarafından diğer sitelere verilen link.) vermenin en kolay yolları ise:
-Paravan siteler açmak: ücretli yada ücretsiz blog sitelerinden, normal sitelerden bloglar açmak, bir kaç yazı ile doldurmak ve o sitelerden kendi ana sitemize link vermek (2019 itibari ile değerleri çok düştü artık açmasanızda olur)
-Forum sitelerine üye olmak, tanıtım bölümünde reklamımızı yapmak (Fazla yaparsanız spama girer vur derken öldürürsünüz)
-Sosyal sitelere üye olup yazılarımızı paylaşmak
-Yine PR oranı yüksek değişik sosyal sitelere üye olup profilimize sitemizin adresini yazmak ve bunu “Herkese Açık” olarak paylaşmak (PR kalmadı malum DA v.s. değerleri yüksek sitelerden backlink alın)
8-Siteniz Olabildiğince Hızlı Olsun, Mümkünse Uçsun!
Bir ziyaretçi Google’da bir şey aradı ve sizin sitenizi buldu. Tıkladı ve girmek için bekliyor…1, 2, 3, 4, 5, 6…7 saniye oldu site anca açılmaya başlıyor. Bu durumda ziyaretçi çok büyük ihtimalle (içeriğie çok ihtiyacı yoksa) üzerinize çarpıyı basar ve sayfanızı kapatır.
Google dayı bile site yavaşsa size düşük skor verir ve yukarıda bahsettiğim “index hızı” epey düşebilir. O yüzden sitenizi elinizden geldiğince hızlı tutun. WordPress kullanıyorsanız gereksiz eklentilerden kaçının, Cache (ön bellek) eklentisi mutlaka kullanın. Resimleri optimize (doğru ayarı verme) edin, sıkıştırın, ezin, büzün…Sorgu sayısını kesinlikle düşürün. WordPress için sorgu sayısını azaltma, CPU (işlemci kullanım oranı) değerini düşürme konusuna şurada değinmiştim.
Web sitenizin hızını test etmek için Google Pagespeed‘i kullanabilirsiniz. Bunun dışında çok daha detaylı olarak ücretsiz bir şekilde GTmetrix ile de öğrenebilirsiniz. Çıkan sonuçlara göre sitenizde yada sunucuzda düzenleme yapabilirsiniz.
Sitenizi çok ucuz, yada size sponsor olan küçük sunucularda, hostinglerde barındırmayın. Tabi laf olsun diye, okul için, staj için, paravan diye tabir edilen bir siteniz yoksa…Sitenizi önemsiyorsanız adam gibi hostlar ile çalışın. İsim veremeyeceğim (:
Eğer siteniz yavaş ve hızlandırılması gerekiyor ise benimle iletişime geçin sitenizi en az şuan bulunduğunuz YTN kadar hızlandıralım. İletişime geçmek için tıklayınız.
Google hız aracı ile sitenizin hızını test edebilirsiniz
9-Haberci Değil, Öğretici Olun!
Sitenize hitler gelmeye başladı ama düzenli değil. Bir öyle bir böyle…Bu pek tatmin edici olmaz. Hitiniz günü kurtarmak için değil ömürlük olmalı. Böylece belirli bir taban hitiniz olacaktır ve siteyle ilgilenemeseniz bile o hit düşmeden aynı oranda kalacaktır.
Bunun için yapmanız gereken şey günlük haberlerden ziyade sürekli gerekli olacak öğretici yazılar, içerikler yapmalısınız. Örneğin: “İşte Seçim Sonuçları” yerine “Genel Seçim Nedir, Yerel Seçim Nedir?” gibi bir konu ömürlük olacaktır. (Tabii ki siteniz arama sonuçlarında üst sırada çıktığı sürece)
Web sitenizin tarfiği, hitini Google Analytics ile öğrenebilirsiniz. Ekstra bir program, yazılım yada web sitesine ihtiyacınız yoktur.
10-Yorumsuz Bırakmayın (:
Şimdi mesela bu yazı gibi yüzlerce yazı var. Benim yazımın üst sıralara çıkması için gereken şeyler şunlardı:
1-Başlığın doğu girilmesi
2-Doğru etiketlerin girilmesi
3-Doğru konulara parmak basılması
4-Bu yazıya yorum yapılması
Yazdığınız yazının veya girdiğiniz diğer içeriklerin Google ve diğer arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlayan bir diğer etken de yorum!
Bunu herkes ya bilmez yada işe gelmez söylemez. Yorum neden önemli olsun ki? diyenlerde olacaktır. Çünkü yorumlar o konunun popüler olduğunu, yorum yazılmaya değecek kadar ilgi çektiğini arama motorlarına bilhassa Google dayıya bildirir. Google’da aynı yazıdan 10 tane olsa bile muhtemelen en çok yorumu olan içeriği öne çıkartacaktır.
EĞER SEO İLE İLGİLİ BİZDEN ÜCRETLİ DESTEK ALMAK İSTERSENİZ, ALTTAKİ WHATSAPP BUTONU İLE ULAŞABİLİRSİNİZ. SİTE DÜZENLEME, SEO, KURULUM İŞLEMLERİNİZDE YARDIMCI OLABİLİRİZ.
Olmazsa olmaz en çok kullanılan WordPress eklentileri ! Top 10
2025 BONUS İPUCU
Arkadaşlar, bu yazıyı ilk yazdığımda 2025yılından tam 6/7 sene evvel idi. Bu süre zarfında hit arttırma yöntemleri inanın hemen hemen hiç değişmedi, sadece yeni yöntemler türedi yada bazı yöntemleri hala geçerli olsa da önemini biraz olsun yitirdi. Örneğin:
11-Özgün içerik üret (Hep geçerli)
Bu konu hit arttırma da hala 1 numara olmaya devam ediyor. yukarıda saydığımız şeyleri yapmayın ama sadece uzun uzun özgün, gerçekten özgün içerik oluşturun, Google amca bir şekilde er yada geç size hak ettiğiniz değeri verecektir.
12-Uzun içerik gir (Yeni)
Web sitenizin hitini arttırmak için yapmanız gereken ve artık önemi daha da anlaşılan bir konu, özgün içeriğinizin uzun olması. Bu konu şu aralar hitinizi ciddi anlamda etkileyebilir. En az 600 kelime ve üstü yazılan yazıların rakiplerine göre daha üste çıktığı ortada. Ancak uzun yazının kısasları da var; yazıyı gereksiz uzatmamak, semantik kelimeler kullanmak (yani konu ile bağlantılı cümleler, kelimeler), başlık eklemek (h1,h2,h3 yazı büyüklükleri), uzun yazı içine resim eklemek v.s.
13-Dışa bağlantı ver (Yanlış bilenen doğru)
Herkes yazdığı yazıda dışa bağlantı vermenin, dışa backlink vermenin sitenin değerini düşüreceğini, linki verdiği siteye bedava reklam yapacağı, değerini arttıracağını düşünürdü. Bu eskiden belki de doğru idi ancak Google algoritmaları da insanlar gibi gelişti, değişti.
Artık yazdığınız yazılarda, içeriklerde yararlandığınız kaynakları kesinlikle link vererek belirtin. Çünkü Google tamamen anladı ki kimse doğru dürüst kendi başına içerik üretmiyor. Çoğu kişi sağdan soldan okuduğunu, gördüğünü karıştırıp kendi içeriğini oluşturuyor Artık Google diyor ki: yazdığın yazıda kaynakları belirt, belirtki hangi siteleri kullandığını bileyim. Kaynak gösterdiğiniz sitelerin değeri yüksek ise, yazınızın kalitesi de yüksek demek oluyor. Ne kadar çok kaynak, o kadar çok link eklemeniz gerekir.
Kısacası, yazınızı/içeriğinizi oluşturmak için yararlandığınız web sitesinin linkini mutlaka yazınıza ekleyin. Sonuçta herkes bilim adamı değil, kendi bulduğu tezleri, bilimsel makaleleri yazıya dökmüyor 🙂 yazdıklarımızı çoğunu bir yerlerden aldığımızı, siz gibi Google amca da biliyor.
14-Site hit arttırma programı kullanma (Sakın ha!)
Son zamanlarda ortaya çıkan site tıklanma sayısı arttırma programı yada site tıklama programı adı altında dolaşan programları, servisleri kullanmayın. Ayrıca site tıklanma programı yanında tıklama satın alma işlemleri de yapmayın. Neden? Çünkü bu hit programları ve hit satın alma işlemleri sitenizi göğe çıkartayım derken büyük olasılıkla yerin dibine sokacaktır.
Google gibi otoriter arama motorları bu gibi site trafiği arttırma yöntemlerini tespit ettiğinde siteniz arama motorundan tamamen banlanabilir. Bir kaç gün yada ay diyelim siteniz uçuşa geçmiş gibi görünse de, tarih sahnesinden adı tamamen silinebilir. Bu da Adsense alamamanız yada önceden almışsanız bile Adsense’den de banlanmanız anlamına gelecektir.
15-Eski içeriği güncelle (Herkes söylemez)
Eskiden yazdığınız hit alan bir içerik zamanla değerini kaybederek sıralamada gerilere düşer. Çünkü daha güncel bilgiler içeren siteler öne çıkmaya başlamıştır. Bunun önüne geçmek için eski içeriklerinizi sık sık güncelleyin. Sadece tarihi güncellemeniz pek bir işe yaramayacaktır. İçerikte eklemeler/çıkarmalar yapmanız gerekiyor.
Bu ipuçları ile beraber bizde 2020 hit arttırma yöntemlerini epey güncelledik 2023’ye geldik.
Son Sözler…
Son olarak unutmadan: bir konuyu ilk kez nette yazıyorsanız zaten o yazıdan hit garantidir, çünkü ilkler her zaman değerlidir (: ancak aynı konudan yüzlerce var iken sizde o konuyla ilgili içerik girmişseniz yapacaklarınız yukarıda ki 15 maddede yazılı olanlar.
Hitinizi arttırmanın yolları bu şekilde. Size önerim kesinlikle illegal şeylere girmeyin. Yani gidip hit arttırma programları, uygulamaları, siteleri kullanmayın.
İçeriğiniz özgün olduktan sonra ve düzenlemeleriniz yukarıda ki gibi doğru olduktan sonra hitiniz yavaşta olsa artacaktır.
İçerik sayınız her arttığında hitiniz de artacağından, bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli etkenler: sabır ve zaman!
Unutmadan: zaman kısıtlı zaman, oyundasın dünya yalan! (:
Yazımızı yararlı bulduysanız alttan bize yorum ile bildirebilirsiniz.
internette arayıp da bulamayacağımız değerli bilgileri toplayıp kaleme almışsınız. elinize sağlık
çok değerli bir yazı emeğine sağlık
google webmasters üzerinde linkler eklenmiş ama dizine eklenmemiş olarak görünüyor bunu nasıl düzeltebilirim ?
hocam Dursun evden eve nakliyat sayfa
dursunevdenevenakliyat ne yapa biliriz
Merhabalar öncelikle yazınız için teşekkür ederim. Burada yazılanları siteme uygulamadım ve sonucunu bekliyorum. İyi çalışmalar
Merhaba, depresyondeftericom ‘dan geliyorum. Değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Yazınızda ki degerlendirmeleri beğendim. Sade bir dille anlatmışsınız. Gerçekten herkesin kolaylıkla yapabileceği yöntemlere değinmişsiniz. Emeğinize sağlık.
Mükemmel bir yazı tekrardan ziyaret ettim. Aslında sormak ve öğrenmek istediğim bir iki konu vardı keşke size sorabilsem 🙂
Çok yararlı bir makale teşekkürler. 🙂
teşekkrüler
Yazınızı keyifle okudum, dışa link verme konusunda tereddütte kaldım ama denicem..
senturkevdeneve .com/ buraya bırakıyorum. tşkler ..
Yanlış olduğunu bildiğim kalıplaşmış eski düzen yazılarımı bu içerik sayesinde değiştirmeye başladım. Umarım kaliteli kalem.com için güzel geri dönüşler olur. Teşekkür ederim.
Merhabalar,
kaliteli kalem.com için sizin önemli dediğiniz noktalara özen göstererek içerik hazırlıyoruz. Bilgiler için teşekkür ederiz. Çok sevgiler.
Merhabalar,
Muhakkak ki sizlerin teknik bilgilerinin %1’i kadar bir bilgiye sahip olan bir gazeteciyim. Dostlarımın yönlendirmesi sonucu 2019 yılında magazinname. com adlı web siteme news belgesi aldım. Bu yılın Nisan ayı sonuna kadar her girdiğim haber google haberler aramasında etiket kelimeden veya haber içindeki isimleri arattığımda direk çıkarken son dönemde çıkmamaya başladı. Bunun üzerine bende ikinci kez news belgesini müracaat ederek kendimce yeniledim. Ama artık sadece tanınmamış sanatçıların haberleri google haberlerde çıkarken diğer tanınmış isimlerin haberleri google haber aramasında çıkmıyor. İçeriklerin hepsini özgünleştirip giriyorum, haber resimlerine photoshop ile yazı yazarak bir çeşit onu da özgünleştiriyorum. Etiketleri hazırlıyor, search console da gerekenleri yapıyorum ama halen haberlerim google haberlerde çıkmadığı gibi Alexa’da 10 binlerde. Bana ne önerirsiniz?
Google 5 Mayıs/10 Mayıs arası yeni bir güncelleme yayınladı. Bu güncellemeye göre binlerce site sıralaması değişti. Bazılarının hiti uçtu bazılarının ki çöktü. Google sadece sürekli güncellenen siteleri maalesef ön plana çıkardı. Çok az güncellenen, güncellenmeyen siteleri arkaplana attı. Çok az güncelenene sitelergünde 1-2 keziçerik girenler olabilir.Çok güncelenene siteler büyük haber siteleri. Örneğin günde 20/50 arası içerik giriyorlar yada eski içerikleri sürekli güncelliyorlar. Google biraz haksız bir şekilde bu siteleri her konuda haber yazdıkları için öne çıkarttı. Bundan etkilenmişsiniz.
teşekkürler
Teşekkürler.Takipteyim.
Merhabakar takip avm. com sitemi ucuz takipçi aramasında ilk sıralara taşımak istiyorum fakat anasayfa kısmıma yazı ekleyemıyorum alt sekmeler olan türk takipçi vs sayfalarına ekleyebiliyorum ve seo’da oldukca ıse yarıyor. Alexa’da 10bin kusurde olmama rağmen sitem hala ilk sıralara cıkamadı 🙁 bunları ozellıkle deneyecegım tesekkurler.
Çok Faydalı bilgiler teşekkür ederim. Elimizden geldiğince bu maddelere uymaya çalışıyoruz. %80 de uyuyoruz inşallah.
web sitemiz : garaj kayseri nokta com
Siteniz bi tık yavaş gibi. Düzeltirseniz çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
Faydalı bir yazı olmuş emeğinize sağlık
Öncelikle Merhaba. Yazınızı çok başarılı buldum. Sitemi kurduktan kısa süre sonra yazınızla karşılaştım. Farklı sitelerdende aldığım bilgiler doğrultusunda sitemi geliştirmeye çalışıyorum. Sizin bu yazınızda sitemi geliştirme serüvenim hakkında yardımcı olacağına eminim. Bilgi paylaştıkça çoğalır ne de olsa. Daha yolun başındayım fakat sitemi geliştirirken sizin değerli yorumlarınız bana çok fayda sağlayacaktır. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. ultrabilgi .com
Kısaca göz attım. Tema olarak güzel. Ancak en üstteki op menüsü gereksiz. Footer’da zaten aynısı mevcut. Adsense reklam göremedim. Bu siteye kolayca alabilirsiniz. Yazılarınızda diğer yazılara link vermemişsiniz. Yazılarınız 500/600 kelime altı olmaması önerilir, ki asıl hit sağlayanların ki 2k makalesi bulunuyor ortalama.
Alexa’da yükselip hit artmamasını napıcaz?
Alexa’nın webmasterlar açısından bi önemi yoktur. hiç hiti olmayanların bile Türkiye de ilk 100 e girdikleri görünmüştür.
Teşekkürler hocam, bencileyin yeniler için önemli tüyolar… Çalıştım biraz, bloğumu inceleme imkanınız var mı, acil yapılması gerekenler için…
zenbilli.blogspot.com
Selamlar
İçerik girmeli ve en önemlisi tasarım konusunda kendinizi geliştirmelisiniz 🙂
Hocam dediklerinizin hepsini yapıyorum fakat hit 800’ü hatta bazen anlık günde 500’e düşüyor. 8 Ay oldu siteyi açalı fakat daha bir kere 900 bile görmedim günde. Siteyi inceler misiniz ? indirload.com
Google da çıkmanız la alakalı bir sorun var. Ya içerikleriniz özgün değil, yada arama motorları için düzgün seo ayarlarını yapmıyorsunuz.
otomobilhakkinda.com siteme göz atarmısınız. Yorumlarınızı bekliyorum.
Henüz yen, sanırım içerik yok denecek kadar az. İçerik sayısı 1000’i geçtiğinde ve özgün olduğunda günlük hit sayısının da rahatlıkla binleri geçebileceğini sanıyorum. Kolay gelsin.
Suan belki acik değildir. Ama iyi bir seo ile başaracağım galiba
Yazınızı dikkatlice okudum ve inceledim. Vermiş olduğunuz bilgiler için de teşekkür ederim. Bende çalışmış olduğum alan olan E-Ticaret ile ilgili özgün blog yazıları içeren bir web site oluşturmaya çalışıyorum. doktortek.com ziyaret edip göz atabilirseniz sevinirim. Yanlışlarımın neler olduğunu bilmek isterim.
İçeriğiniz çok az, bu kadar içerikle hit sağlayamazsınız. Yazıların tepesinde yer alan büyük resim ise fazlasıyla büyük. Onu küçültüp sayfa hızını arttırabilirsiniz.
Gerçekten bu konuda okuduğum en öğretici yazı olmuş. Elinize sağlık.
evarkadasimolurmusun. com sitesini yeni kurduk,önerilerinizi değerli bulduk. Hayata geçireceğiz.
Bir göz atarsanız,somut önerileriniz olabilir. Şimdiden teşekkür ederim.
Siteniz içerik değil hizmet sitesi. İçeriğe birşey diyemem ama tasarımda sıkıntılar var gibi. Üstteki ana menü çok yer kaplıyor anasayfada.
https://www.xn--kurgc-nvab.com/ hocam benim sitem hakkında da görüşlerinizi sunarsanız çok mutlu olurum
Blogger tarzı ücretsiz blog sistemleri ile çok fazla birşey yapamazsınız. En kolay olarak WordPress kurarak bir alan adı alarak onu kullanabilirsiniz, çok daha profesyonel bi site yapmış olursunuz Başarılar.
cncbakim.com hocam birde bizim görsellerin açılma hızı nasıl sizde geri dönüş yaparsanız sevinirim.
Pek içerik yok zaten, iyi yani
keyiflealin com sitemde sizin bu yazdıklarınızı dikkate alarak devam edeceğim umarım etkili olur.
yurticiexpress.com web sitem nasıl olmuş bakabilir misiniz.
Site açılmıyor sanki
ariveyasam. com sitesine bir göz atmanızı istiyorum. değerlendirme yaparsanız sevinirim
İçerik güzel sizinde anasayfada tasarım sıkıntınız var
bizde size yorum yazalım o zaman
buul.com.tr
Guugıla rakip diyorsunuz yani (:
Yazı güzel olmuş.Emeğine sağlık .
Arabistan telefon fiyatlarını öğrenmek için sitemize bekleriz.
teknosayfam.com/s-arabistanda-iphone-7-32-gb-ne-kadar-197.html
Sade bir dille konu ele alınmış gerekten emeğine sağlık. Resim özgünleştirme programları ile düzenleme yapılsa, google bunu fark eder mi?
Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Google’ın resimler konusunda dikkat ettiği en önemli kriterler, özgünlüğü ve boyutu. Yani resminiz size özelse ve adını “resmim.jpg” şeklinde girdiyseniz görsel aramarlarında siz çıkarsınız. Ama zaten google’da blunan bir resmi tekrar google’a göndermek ne kadar mantıklı orası tartışılır. Yani google içeriğe çok önem veriyor. Resimler için açıklama ve boyutu 22 önemli şart. Gerisi şu an için çok önemli değil.
Blogumda deniyorum işe yararsa yazacağım 🙂
teşekürler üstat, şu siteyi bi hitli görsem gözüm açık gitmeyecek:D
Sonuna kadar okudum gayet bilgilendirici ve eğlenceli olmuş, hit artırmak kolay değil ama imkansız da değil, dediğiniz gibi bi yerlerden başlamak gerekiyor
10 tane ipucu gerçekten 10 numara olmuş hocam elinize sağlık