Harp Okuluna nasıl girilir? Başvuru ve giriş şartları 2024
Harp Okuluna nasıl girilir

Kara harp okullarına, Hava harp okullarına ve Deniz harp okullarına girmek isteyen öğrenci adayları için Harp Okuluna nasıl girilir başvuru ve giriş şartlarını aşağıdan bulabilirsiniz.

Google verile göre Türk vatandaşları en çok Kara harp okuluna ve Hava harp okuluna girmek istiyor. Deniz harp okulu ise daha az rağbet görüyor. Bunun nedenlerini kısaca Havacılığın daha cazip gelmesi, Karacılığın daha geniş alanlarda iş olanağı sunması olarak sayabiliriz.

Kara, Deniz ve Hava harp okuluna nasıl girilir? Başvuru ve giriş şartları

  1. ŞART: Türk vatandaşı olmanız gerekiyor.
  2. ŞART: Harp harp okullarına kadın ve erkek adaylar başvurabilirken, Astsubay Meslek Yüksek okullarına ise sadece erkek öğrenciler başvurabilir.
  3. ŞART: Harp Okulları için en çok 20 yaşında olmanız gerekiyor. Astsubay Meslek Yüksek okulları için ise en çok 21 yaşında olmanız gerekiyor. Ay ve yıl fark etmiyor. Yani bulunduğunuz yıldan, doğum tarihinizin yılını çıkarınız. Sonuç istenilen yaşı verecektir.
  4. ŞART: Başvuracağınız yıl için, bir önceki 2 yılda mezunsanız başvurabilirsiniz. Örneğin: 2022 yılı başvurusu için 2021 ve 2020 yılında lise ve dengi okullardan mezun olmanız durumunda başvurabilirsiniz. Yada 2022 başvuru işlemleri bitmeden yeni mezun olmanız gerekir.
  5. ŞART: Sizin, babanızın, annenizin, kardeşlerinizin ve varsa velilerinizin şu şüpheli ve sakıncalı halinizin olmaması gerekiyor:

a. Terör örgülerine üyelik, yardım, herhangi bir ilişki,

b. Terör örgülerinin propagandasını yapmış olmak, herhangi bir şekilde onlara destek olmak,

c. TSK’nın ve askerliğin onuruna, şerefine zarar verecek bir eylemde bulunmamış olmak,

ç. Genel anlamda toplumun onaylamadığı işlerde çalışmamış olmak,

d. Harp okuluna başvuru ve giriş şartlarında Devlete karşı yapılan: rüşvet, zimmet, hırsızlık, iftira, dolandırıcılık, sahtecilik, yalan yere tanıklık, sarkıntılık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, kız, kadın veya erkek kaçırmak, inancı kötüye kullanma, fuhşiyata tahrik, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı, gayri tabii mukarenet, suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç olmak üzere kaçakçılık, , devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birinden mahkûmiyeti bulunmamak, resmî ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma gibi suçlarda bulunmamak,

e. Geriye dönük yapılacak olan arşiv taramasında şüpheli bir hal, iş, tavır bulunmamak,

Harp Okuluna nasıl girilir? Şartlar devam ediyor

  • 6. ŞART: Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için ÖSYM’ nin  yaptığı Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına katılmanız ve MSB tarafından belirlenen taban puanı almanız gerekiyor,
  • 7. ŞART: ÖSYM tarafından yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2022-MSÜ)’ne katılacak adaylar Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini https://www.personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. Bu seçimi yapmayan adaylar 2. seçim aşamasına çağrılmazlar.
  • 8. ŞART: Adayların yerleşebilmesi için;

a. Astsubay Meslek Yüksekokulları için ÖSYM tarafından yapılan Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 ve üzerinde puan almanız gerekiyor,

b. Harp Okulları için ÖSYM tarafından yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 150 ve üzerinde puan almanız gerekiyor, Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) tercih ettiği Harp Okulu yerleştirme puan türünden 180 ve üzerinde puan almış olmanız gerekiyor,

  • 9. ŞART: Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmanız gerekiyor,

Harp Okuluna nasıl girilir? Şartlar devam ediyor 2

  • 10. ŞART: Harp okuluna başvuru ve giriş şartları için Her hangi bir askeri okuldan çıkmamış olmanız, çıkarılmamış olmanız, sivil okullardan da çıkarılmamış olmanız gerekiyor,
  • 11. ŞART: Nikahsız biriyle yaşamamanız gerekiyor, buna mukabil evli olmamanız, nişanlı, sözlü, dul olmamanız gerekiyor,
  • 12. ŞART: Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetkeri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde yer alan kılavuzda TABLO-2 bölümünde belirtilen kilo ve boy sınırları içinde olmanız gerekiyor,
  • 13. ŞART: Astsubay Meslek Yüksekokulları ve Harp Okulları Kanunu ve Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımanız gerekiyor,
  • 14. ŞART: Astsubay Meslek Yüksekokulları ve Harp Okulları için yapılacak sınavda belirlenen kontenjan içinde yer almanız gerekiyor,
  • 15. ŞART: Silahlı Kuvvetler Hesabına Fakülte ve Yüksekokullarda eğitim gören Öğrenciler ile Askerî Okullara Alınan Öğrenciler İçin Yüklenme Senedi oluşturulması, adı geçen okullardan muhtelif sebeplerle Ayrılacak Öğrencilere veya Kefillerine Ödettirilecek Tazminata Dair Yönetmelik’te belirtilen senetleri oluşturma şartı,
  • 16. ŞART: Harp Okulları için yapılacak olan sınav, mülakat ve diğer seçim işlemleri sonundaki değerlendirme sıralamasında önceden belirlenen kontenjan içinde bulunmak,
  • 17. ŞART: Verilecek intibak eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamanız gerekiyor,
  • 18. ŞART: Başvuru için gerekli olan başvuru işlemlerini doğru ve tam bir şekilde yapmış olmanız gerekiyor,19. ŞART: Harp Okulları için Temel Yeterlilik Testine (TYT) ve Alan Yeterlilik Testine(AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen adaylar, kesinlikle hiç bir askeri okula giremezler. Ayrıca tekrar belirtmek gerekirse, Harp Okullarına, kadın ve erkek öğrenci alınır, Astsubay Meslek Yüksek okullarına ise sadece erkek öğrenci alınmaktadır.

Harp Okuluna nasıl girilir
Harp Okuluna nasıl girilir

Harp Okuluna nasıl girilir? Sınav Aşamaları

1.    Adaylar aşağıda ki değerlendirme puanlarına göre öncelikli olarak yerleştirilmeye başlanmaktadır:

a.    Üniversiteden alınan sınav puanı: Harp Okullarına girebilmek için için – YKS’den alınan puan, Astsubay Meslek Yüksek okulları’na girebilmek için – TYT’den alınan puan, Bando Astsubay Meslek Yüksek okulu’na girebilmek için TYT’den alınan sınavın puanı ve son olarak Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit için girilen sınav puanı dikkate alınır.

b.    Fiziki olarak yeterlilik sınavı yapılmaktadır ve puan verilmektedir

c.    Sözlü mülakat yapılmaktadır ve oradan da puan alınmaktadır

ç.    Birde sadece Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları için gerekli görülürse, TYT ve YKS puanlarına eleme sistemi olarak MSB tarafından en düşük alım taban puanı belirlenebilmektedir.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ ASKERİ ÖĞRENCİ TEMİN SÜRECİ

2024-MSÜ Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokulları Tercih İşlemlerinizi gerçekleştirdiyseniz Millî Savunma Bakanlığının ilan edeceği tarihte personeltemin.msb.gov.tr adresinden 2’nci Seçim Aşamaları’na çağrıya hak kazanıp kazanmadığınızı kontrol ediniz.

2024-MSÜ Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokulları tercih işlemlerini gerçekleştirmeyen hiçbir aday 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

2’NCİ SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞRI İŞLEMLERİ

2’nci Seçim Aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar, 2022-YKS TYT ve AYT oturumlarının uygulanmasını müteakip personeltemin.msb.gov.tr adresinde ilan edilecek tarihlerde Kara Harp Okulu Ankara Yerleşkesinde söz konusu aşamalara katılırlar.

2’NCİ SEÇİM AŞAMALARI

2’nci Seçim Aşamalarını başarıyla tamamlayan adaylar, MSB Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından Sağlık Muayene İşlemlerini tamamlamak üzere hastaneye sevk edilir.

SAĞLIK MUAYENE İŞLEMLERİ

Harp Okulları Yerleştirme ve Ek Yerleştirme İşlemleri sürecini MSÜ internet sitesi msu.edu.tr adresi üzerinden takip ediniz.Harp Okullarına kayıt işlemini gerçekleştiren hiçbir aday, sırası gelse dahi Astsubay Meslek Yüksekokullarına yerleştirilmeyecektir.

HARP OKULLARI YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Milli Savunma Üniversitesi Astsubay Meslek Yüksekokulları Yerleştirme ve Ek Yerleştirme İşlemleri sürecini MSÜ internet sitesi www.msu.edu.tr adresi üzerinden takip ediniz.

ASTSUBAY MYO YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

osym.gov.tr adresinde yayınlanan 2024-MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı ve Askeri Öğrenci Temini Kılavuzunu inceleyiniz.
başvuru ve giriş Koşullarını taşıyıp taşımadığınızı kontrol ediniz.

2024-ÖSYM sınav takviminde ilan edilen tarihler arasında ais.osym.gov.tr adresi üzerinden / ÖSYM Sınav Başvuru Merkezlerinden / ÖSYM mobil uygulaması üzerinden 2024-Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) başvurunuzu ve sınav ücreti ödemenizi yapınız. İlan edilen tarihlerde sınav başvurunuzu gerçekleştirmemeniz durumunda GEÇ BAŞVURU GÜNÜ başvurunuzu ve sınav ücreti ödemenizi ais.osym.gov.tr adresinden yapınız.

2024-MSÜ BAŞVURUSU

2024-ÖSYM sınav takviminde ilan edilen tarihler arasında; Harp Okulları için 2024-TYT ve 2024-AYT, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2024-TYT başvurunuzu ve sınav ücretleri ödemenizi yapınız.

Eğer 2023-TYT puanınızı kullanmak istiyorsanız aynı tarihler içerisinde ÖSYM’ye bu hususla ilgili başvurunuzu ve ödemenizi yapınız. Ancak Millî Savunma Bakanlığının yerleştirme sürecinde Milli Savunma Üniversitesinin teklifi doğrultusunda YKS puanlarına yönelik taban puanı belirleyeceğini göz önünde bulundurunuz.

YKS (TYT-AYT) BAŞVURULARI

Millî Savunma Bakanlığının, 2024-MSÜ Sınavının uygulanmasını müteakip ilan edeceği tarihler arasında personeltemin.msb.gov.tr adresi
üzerinden tercih ilan duyurusunu okuyarak Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokulları tercih işlemlerinizi gerçekleştiriniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir