1. Anasayfa
  2. Evden İş Fikirleri

Evde Yapılabilecek İş Fikirleri 2024

Evde Yapılabilecek İş Fikirleri 2024
Evde Yapılabilecek İş Fikirleri

Evde yapılabilecek iş fikirleri nelerdir? kısaca detaylara bakalım…

Günümüzdeki ekonomik sorunlar insanları daha fazla çalışmaya itiyor, kadın erkek demeden hepimiz geleceğimizi idame ettirmek için çalışmak zorundayız. Fakat herkes dışarıda çalışabilecek bir iş bulamayabilir ya da evden çalışmak zorunda kalabilir, bu yüzden evde yapılabilecek iş fikirleri çok büyük önem taşımaktadır. Peki evden hangi işler yapılabilir, evden çalışarak para kazanmak mümkün mü?

Yazı İçeriği

  • Odanızı Kiralayın
  • Evcil Hayvanlara Bakın
  • Bebeklere Bakın
  • Youtube’de Video Çekin
  • Anket Doldurun
  • Yazı Çevirin
  • Seslendirme Yapın

Evde Yapılabilecek İş Fikirleri 2023

Odanızı Kiralayın

Evde yapılabilecek iş fikirleri arasında oda kiralama işi var. Genelde gelişmiş ülkelerde epey yaygın olan oda kiralaması, ciddi ek gelir elde etmenizi sağlayabilir. Eğer evinizde fazladan bir oda varsa, aylık 3000 TL’ye kadar kira geliri elde etmek mümkün oluyor.

Tahmini Aylık Ücret: 1000-3000 TL (Olduğunuz şehre göre değişiyor)

Evcil Hayvanlara Bakın

Evcil hayvanlarla aranız iyiyse bu iş tam size göre. Herkesin yoğun bir iş temposu var ve insanlar bu yoğun tempoda, hayvanlarına bakmakta zorluk çekebiliyorlar. Bu durumda devreye evcil hayvan bakıcıları giriyor. Evde evcil hayvanlara bakan bakıcılar, aylık 3-4 bin liraya kadar para kazanabiliyor. İki üç köpeğe ve kediye bir gün bakmanın bedeli 80-90 TL’den başlıyor. Bu yüzden bu konuyu mutlaka düşünün derim.

Tahmini Saat Ücreti : 50-100 TL

Bebeklere Bakın

Günümüz koşuşturmasının yarattığı işlerden biri de bebek bakıcılığı. Bebeğin sahipleri, bebeğe bakabilmek için yeterli vakti ayıramıyorlarsa bebek bakıcısı tutabiliyorlar. Bebek bakıcıları hem bebek sahibinin evinde hem de bakıcının evinde hizmet verebiliyor. Bir bebek bakıcısının bir günlük bakım hizmetinden aldığı ücret 200 TL civarında. Tabi düzenli bir anlaşma yaparsanız bu miktar 150 TL’ye kadar düşebiliyor.

Tahmini Saat Ücreti: 50-200 TL

Youtube’da Video Çekin

Sıradan bir iş fikri demeyin, gerçekten ciddi kazançlar sağlayabilirsiniz. Youtube’da video çeker ve düzenli olarak video yüklerseniz, zamanla abone sayınız ve video izlenmeleriniz artıyor. Sonuç olarak daha fazla reklam geliri elde ediyorsunuz. Youtube’da video çekmeye yeni başladıysanız, kısa sürede kazancınızı artırmanız içten bile değil. Her gün ya da iki günde bir video yüklediğiniz kanalınız her 100 bin izlenme için 200 TL ile 1000 TL arası para kazandırıyor. Eğer kanalınız ayda 500 bin defa izlenirse, 1000 TL ile 5000 TL arası para kazanma olanağına sahip oluyorsunuz.

Anket Doldurun

Evde yapılacak iş fikirleri listemizde anket doldurmak da var. Fakat internet üzerindeki anket sitelerinin yüzde 90’u çöptür. Hepsi, yüksek para çekme limitleri uygulayarak pes edip bakiyenizi firmaya bırakmanızı sağlarlar. Bu sayede çok yüksek kazanç elde ederler. Anket doldurmak ciddi derecede kazanç elde etmenizi sağlayacak bir iş fikri olmasa da bu işi düzenli olarak yapıp ayda 200 TL ile 500 TL arası para kazanan pek çok kişi tanıyorum. Tabi haftada sadece 3-4 saatlerini ayırarak bu miktarları kazanıyorlar.

Tahmini Saat Ücreti: 4-10 TL

Yazı Çevirin

Çeviri işi, eğer yabancı dil biliyorsanız çok iyi bir ek gelir kaynağıdır. Ayrıca hem zevkli hem de güzel bir iştir. Sadece yazı çevirmek değil, film ve dizi çevirileri, makale ve kitap çevirileri yaparak da oldukça iyi tutarlar kazanmak mümkün. Sizlerde kazancınızı artırmak istiyorsanız, çevirmenlik yapabilir ve yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Çevirmenlikte ortalama kazançlar aşağıdaki gibidir,

Tahmini Saat Ücreti: 50-150 TL

  • Ortalama 45 dakika süren bir diziyi çevirmek yaklaşık 3 saat alıyor ve bunun için talep edilen ücret yaklaşık 150 TL.
  • Bazen toplu anlaşmalar yapıp, biz dizininin tüm bölümlerini çevirmeniz istenebiliyor.
  • Bu gibi durumlarda, 30-40 bölümlük bir çeviriden 4-6 bin TL arası para alabiliyorsunuz.

Seslendirme Yapın

Sesim çok iyi, güzel seslendirme yaparım diyorsanız süper bir iş fikrimiz var sizin için. Seslendirme yaparak para kazanabileceğinizi hatta ev bile geçindirebileceğinizi biliyor musunuz? Ortalama 30 dakikalık bir seslendirme metni için 150-200 TL gibi ücretler ödeniyor. Yani 30 dakikalık bir belgesel seslendiren amatör bir seslendirmen bu iş için en az 150 TL alıyor. Eğer sesiniz ve diksiyonunuz güzelse, mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Tahmini Saat Ücreti: 75 TL

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir