1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Anne kart Marmaray da geçerli mi? 2024

Anne kart Marmaray da geçerli mi? 2024
anne kart marmararyda gecerlimi

Annelerin ücretsiz kullanım hakkı olan Anne kart Marmaray da geçerli mi sorusunun cevabı aşağıda yer alıyor.

İstanbul belediyesi tarafından 4 yaşına kadar çocukları olan annelerin kullanımı için tahsis edilen İstanbul anne kart ile anneler İstanbul’da toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebiliyor.

Anne kart ücretsiz mi? ücretli mi?

Anne karta sadece başvururken 80 TL ödeniyor. Bunun dışında çocuk 4 yaşına gelene kadar anne ve çocukların seyahat etmek tamamen ücretsiz.

Anne kart Marmaray’da geçerli mi?

Anne kartı Marmaray’da deneme şansımız oldu. Ve evet, anne kart Marmaray’da da geçerli, ücretsiz bir şekilde Marmaray’ı kullanabilirsiniz.

İstanbul kart İstanbul il sınırları içinde bulunan metro, metrobüs, tramvay, otobüs, deniz otobüsü gibi ulaşım araçlarında geçerlidir.

Marmaray İstanbul belediyesine bağlı olmadığından ve yine Marmaray İstanbul dışındaki illere de gidebildiğinden anne kartın normalde geçersiz olması ve normal standart ücret ile ücretlendirilmesi beklenirken, anne kart ile Marmarayı ücretsiz kullandığını belirten insanlar mevcut o nedenle anne kart marmaray’da şuan için geçerli diyebiliriz.

Bu arada Marmaray, TCDD yani Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına bağlı çalışmaktadır. İstanbul özelinde düşünülse de, iller arası bağlantıları olan bir metro/tren’dir. Buna rağmen anne kart Marmaray da da geçerlidir.

Anne karta başvuru nasıl yapılır?

  • Anne kartı ilk kez alacaklarhttps://bireysel.istanbulkart.istanbul internet sitesinden başvuru yapabilir.
  • Nüfus cüzdanı aslı ve son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafla birlikte herhangi bir size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezine giderek de başvuru yapabilirsiniz.

Anne karta baba başvurabilir mi?

Anne karat sadece anneler için geçerlidir. Ancak anne kullanacak baba sadece başvuru yapacaksa; Başvurunun, eş ya da çocukları tarafından yapılması durumunda her iki kişinin de (kart sahibi ve başvuru yapan kişi) kimlik kartını ibraz etmesi gerekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir